Zittard (Oerle)

Plaats
Buurtschap
Veldhoven
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Zittard (Oerle)

Terug naar boven

Status

- Zittard is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Veldhoven. T/m 1920 gemeente Oerle.

- De buurtschap Zittard valt onder het dorp Oerle, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Veldhoven.

- De buurtschap Zittard heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zittard ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Zittardsestraat (het gedeelte van deze straat Z van het kruispunt met het Boswegje), Banstraat (het gedeelte Z van het noordelijkste kruispunt met de Hoogeloonsedijk), Eindhovensebaan, Antwerpsebaan (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de Eindhovensebaan), Roskam en Schooterweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Zittard). De buurtschap ligt Z van het dorp Oerle, W van het dorp Veldhoven, NO van het dorp Knegsel, OZO van het dorp Vessem en ZO van het dorp Wintelre.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Zittard omvat ca. 65 huizen en ca. 120 vakantieaccommodaties, met ca. 165 inwoners.

Reactie toevoegen