Bavinkel

Plaats
Buurtschap
Almelo
Twente
Overijssel

Bavinkel

Terug naar boven

Status

- Bavinkel is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Almelo. T/m 30-6-1818 gemeente Almelo, per 1-7-1818 over naar gemeente Ambt-Almelo, in 1914 over naar gemeente Almelo.

- De buurtschap Bavinkel valt, ook voor de postadressen, onder de stad Almelo.

- De buurtschap Bavinkel heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bavinkel ligt rond de wegen Bornsestraat (de N743; de N zijde, daarvan het gedeelte vanaf rond het kruispunt met de Bolkshoeksweg, in ZO richting), Bolkshoeksweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Bornsestraat), Bavinksweg en Drienemansweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 4, in Z richting; bovendien alleen de O tak van deze weg bij de Bornsestraat). De buurtschap ligt rond het water de Weezebeek en ligt direct ZO van de stad Almelo, NW van de dorpen Zenderen, Hertme en Borne, N van de stad Delden, NO van het dorp Bornerbroek en ZW van het het tweelingdorp Harbrinkhoek-Mariaparochie en het dorp Albergen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Bavinkel omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen