Biezen (Zijtaart)

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Biezen (Zijtaart)

Terug naar boven

Status

- Biezen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Veghel.

- De buurtschap Biezen valt onder het dorp Zijtaart, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Veghel.

- De buurtschap is verdeeld in de delen Hoge en Lage Biezen.

- De buurtschap heeft geen plaatsnaamborden, zodat je alleen aan de straatnamen Lage Biezen en Hoge Biezen kunt zien dat je in de buurtschap bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap ligt rond de wegen Lage Biezen, Hoge Biezen, Biezendijk, en Corsica (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de weg Biezendijk). De buurtschap ligt direct ZW van het dorp Zijtaart, Z van het dorp Veghel, NO van het dorp Sint-Oedenrode, ZO van de dorpen Eerde en Schijndel, W van het dorp Keldonk, WZW van het dorp Erp en NW van het dorp Mariahout.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Biezen 25 huizen met 145 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Beschrijving van de geschiedenis van panden in o.a. de buurtschap Biezen, in tekst en beeld, op de site Oud Zijtaart van Martien van Asseldonk.

Reactie toevoegen