De Horck

Plaats
Buurtschap
Leudal
Midden-Limburg
Limburg

De Horck

Terug naar boven

Status

- De Horck is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Leudal.

- Buurtschap De Horck valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Baexem.

- Buurtschap De Horck heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Horck ligt rond de wegen Schoorstraat, Conenweg, Leukerweg, Parallelweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Baexem), Ganzenweg en Horckerstraat, en rond het kruispunt van de laatstgenoemde straat met de Bosstraat. De buurtschap ligt NW van het dorp Baexem, ZW van het dorp Heythuysen en ZO van het dorp Leveroy.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Horck omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- "Theaterhoeve Horckerhof is gevestigd in een karakteristieke 100 jaar oude langgevelboerderij in buurtschap De Horck bij Baexem, ingericht als sfeervol theater, geschikt voor veel producties. In tijden van bezuinigingen op cultuurgebied is deze theaterboerderij een lichtpunt en een verademing. Tegen een vriendelijke entreeprijs wordt keer op keer kwaliteit geboden voor jong en ouder. Gerenommeerde artiesten vinden het heerlijk om in deze intieme sfeer op te treden. Of het nu gaat om een concert, cabaret, dans, of toneelvoorstelling, in Theaterhoeve Horckerhof kan het allemaal. Daarnaast biedt de boerderij de mogelijkheid om er meerdere dagen achtereen te verblijven met een groep van maximaal 30 personen. De boerderij is volledig ingericht als groepsaccommodatie. Speciaal voor groepen die gericht zijn op ontplooiing van hun talenten op muzikaal en theater gebied of het ontdekken van hun mogelijkheden, is de theaterboerderij een ideale, inspirerende plek om te repeteren en te groeien. Het hele jaar door zijn hier ook kleine exposities te zien van diverse kunstenaars."

Reactie toevoegen