Ruinerweide

Plaats
Buurtschap
De Wolden
Drenthe

ruinerweide_richtingbord_kopie.jpg

Ook bij Ruinerweide, zoals bij vele andere buurtschappen, wel een richtingbord, zodat je wel weet waar je heen moet, maar ter plekke helaas geen plaatsnaamborden (© Google)

Ook bij Ruinerweide, zoals bij vele andere buurtschappen, wel een richtingbord, zodat je wel weet waar je heen moet, maar ter plekke helaas geen plaatsnaamborden (© Google)

Ruinerweide

Terug naar boven

Status

- Ruinerweide is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente De Wolden. T/m 1997 gemeente Ruinen.

- De buurtschap Ruinerweide valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ruinen.

- De buurtschap Ruinerweide heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1899 Ruinerweide.

Naamsverklaring
Betekent weide 'grasland voor het weiden van vee' behorend bij Ruinen.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ruinerweide ligt rond de gelijknamige weg, Z van Ruinen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1870 omvat de buurtschap Ruinerweide 38 inwoners. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Kinderopvang: - In en rond de boerderij van Gastouder Jeanette van Dijk is altijd wat te beleven. De kinderen zijn buiten wanneer het kan. In de voortuin is een omheinde plek waar ze kunnen spelen en het bos is op loopafstand. "Als moeder van drie kinderen (toen 6, 4 en baby) begon ik in 2003 met mijn werk als gastouder in Meppel. Ik ben in het bezit van diploma's hiervoor, waaronder het EHBO voor kinderen. Regelmatig volg ik cursussen om mijn kennis over kinderen te vergroten. Ook ben ik geregistreerd in het LRKP, waardoor ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Al jaren vang ik met passie kinderen op in de leeftijd 0 tot en met 12 jaar. In 2017 verhuisde ik met man en kinderen naar een boerderij in buurtschap Ruinerweide, in het buitengebied tussen Ruinen en Koekangerveld. Daar werk ik met nog meer plezier. Nu vallen hobby en werk prachtig samen op een unieke locatie; de pony's staan nu bij ons op de boerderij.

De kinderen kunnen tijdens gastouderopvang en kinderfeestjes met ze knuffelen, poetsen en verzorgen. Een ponyritje in onze eigen bak behoort nu ook tot de mogelijkheden. Tijdens de gastouderopvang zijn regelmatig terugkerende thema's: seizoenen, feesten en natuur. Wat we vaak doen; dieren verzorgen, moestuintje onderhouden, muziek maken, lezen, knutselen, bakken en er is veel gelegenheid om zowel binnen als buiten te spelen. We vieren de verjaardagen van de kinderen en voor vader- en moederdag maken we een cadeautje. Ik ga uit van de interesses van het kind: het spelenderwijs ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving. Persoonlijke aandacht, goed samenwerken en overleggen met de ouders zijn voor mij belangrijke uitgangspunten."

Reactie toevoegen