Zalné

Plaats
Buurtschap
Zwolle
Salland
Overijssel

Zalné

Terug naar boven

Status

- Zalné is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Zwolle. T/m 31-7-1967 gemeente Zwollerkerspel.

- De buurtschap Zalné valt onder het dorp Wijthmen, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Zwolle.

- De buurtschap Zalné heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zalné ligt rond de wegen Heinoseweg (het gedeelte van deze weg rond en NW van het kruispunt met de Kanaalweg, maar wel Z van de spoorweg), Kanaalweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 16, in NW richting), Oude Weg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Kanaalweg) en Zalnéweg. De buurtschap ligt direct O en direct ZO van de stad Zwolle, NW, W en ZW van recreatieplas Wijthmenerplas, NW en W van het dorp Wijthmen, N en aan de W oever van het water de Nieuwe Wetering (maar voornamelijk N van dat water), Z van de Zwolse wijk Berkum, NO van de Zwolse wijk Ittersum, NW van het dorp Laag Zuthem en NNO van het dorp Windesheim.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Zalné 16 huizen met 89 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen