Zuid Carolina

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Zuid Carolina

Terug naar boven

Status

- Zuid Carolina is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 30-6-1942 gemeente Escharen. Per 1-7-1942 over naar gemeente Mill en Sint Hubert, in 2022 over naar gemeente Land van Cuijk.

- De buurtschap Zuid Carolina valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Langenboom.

- De buurtschap Zuid Carolina heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zuid Carolina ligt rond de wegen Zuid Carolinaweg, Fazantenweg, Dijkweg, Langenboomseweg (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de Dellenweg), Dellenweg (het N gedeelte en de NO tak van deze weg, vanaf het kruispunt met de Tarwestraat), Zandstraat, Zeelandsedijk (het gedeelte van deze weg W vanaf rond het kruispunt met de Dellenweg), Haverstraat, Kortestraat, Kruisstraat, Hendriksweg, Grinderijweg, Gasthuisstraat, Broekstraat, Lindenweg, Dempseystraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Langenboom) en Jagersweg. De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Langenboom, W van de plas De Kuilen, NW van het dorp Mill, NNO van Vliegbasis Volkel en O van het dorp Zeeland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Zuid Carolina 18 huizen met 116 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 120 huizen met ca. 300 inwoners.

Reactie toevoegen