De Kampen ('t Veld)

Plaats
Buurtschap
Hollands Kroon
West-Friesland
Noord-Holland

De Kampen ('t Veld)

Terug naar boven

Status

- De Kampen is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Hollands Kroon. T/m 31-7-1970 gemeente Nieuwe Niedorp, per 1-8-1970 over naar gemeente Niedorp, in 2012 over naar gemeente Hollands Kroon.

- Buurtschap De Kampen valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp 't Veld, deels onder het dorp Nieuwe Niedorp.

- Buurtschap De Kampen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Kampen ligt rond de wegen Hartweg (het gedeelte van deze weg tussen huisnummer 7 en het kruispunt met Westerweg), Westerweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Hartweg), Valbrugweg (het gedeelte van deze weg tussen rond het kruispunt met de Hartweg en de Raaksmaatweg), Kamperweg en Floralaan. De buurtschap ligt NO van het dorp 't Veld, NW van het dorp Nieuwe Niedorp, ONO van het dorp Zijdewind, W van het dorp Winkel, ZW van het dorp Lutjewinkel en ZO van het dorp Haringhuizen en de stad Schagen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Kampen omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen