Kerkeinde

Plaats
Buurtschap
Altena
West-Brabant Land van Heusden en Altena
Noord-Brabant

Kerkeinde

Terug naar boven

Status

- Kerkeinde is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Heusden en Altena, gemeente Altena. T/m 30-9-1950 gemeente De Werken en Sleeuwijk, per 1-10-1950 over naar gemeente Werkendam, in 2019 over naar gemeente Altena.

- De buurtschap Kerkeinde valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Sleeuwijk.

- De buurtschap Kerkeinde heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kerkeinde ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze weg O van huisnummer 36) en rond de wegen Kooikamp (het gedeelte van deze weg N van huisnummer 9a) en Staleenden. De buurtschap ligt aan weerszijden van de A27 (maar voornamelijk W daarvan), direct NW van het dorp Sleeuwijk, aan de Z oever van de rivier de Boven-Merwede, NO van het dorp Werkendam en het Nationaal Park De Biesbosch, ZW van de stad Gorinchem, ZZO van het dorp Schelluinen, O van het dorp Hardinxveld-Giessendam en NNO van het dorp Nieuwendijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Kerkeinde (dan: 'Kerkeind van Sleeuwijk') 62 huizen met 391 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Buurtschap Kerkeinde heeft 1 rijksmonument, zijnde de voormalige Hervormde zaalkerk van Sleeuwijk (huisnr. 31) uit 1850, met gemeentelijke begraafplaats achter de kerk. Deze kerk wordt tegenwoordig het Oude Kerkje genoemd.

Terug naar boven

Links

- Genealogie: - Overzicht van begravenen op de begraafplaats van Kerkeinde, met foto's van de grafzerken.

Reactie toevoegen