Kleine-Lindt

Plaats
Buurtschap
Zwijndrecht
Drechtsteden
Zuid-Holland

Kleine-Lindt

Terug naar boven

Status

- Kleine-Lindt is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de regio Drechtsteden, gemeente Zwijndrecht. T/m 1857 gemeente Kleine Lindt, in 1858 over naar gemeente Heerjansdam, in 2003 over naar gemeente Zwijndrecht.

- De buurtschap Kleine-Lindt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Heerjansdam.

- De buurtschap Kleine-Lindt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kleine-Lindt ligt rond de wegen Lindeweg (het gedeelte van deze weg W van de spoorweg), Lindtsedijk (het gedeelte W en NW van de driesprong van deze weg ter hoogte van huisnummer 103), Lage Nes, Hoge Nes, Develsluis, Develweg (het gedeelte van deze weg W van de spoorweg), Dorpsstraat (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de Sportlaan) en Het Buitenland. De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Heerjansdam, rond het water de Devel, O van de rivier de Oude Maas, WNW van het dorp Zwijndrecht, N van het dorp Puttershoek, ZW van de dorpen Rijsoord en Hendrik-Ido-Ambacht en W van de A16.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de gemeente Kleine Lindt, inclusief de buurtschap, 60 huizen met 479 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Kleine-Lindt ca. 165 huizen met ca. 365 inwoners.

Reactie toevoegen