Molenstraat (Loon op Zand)

Plaats
Buurtschap
Loon op Zand Tilburg
Hart van Brabant Langstraat
Noord-Brabant

Molenstraat (Loon op Zand)

Terug naar boven

Status

- Molenstraat is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen grotendeels in de subregio Langstraat, gemeente Loon op Zand, en deels in de gemeente Tilburg. Udenhouts deel: t/m 1996 gemeente Udenhout, in 1997 over naar gemeente Tilburg.

- De buurtschap Molenstraat valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Loon op Zand, deels onder het dorp Udenhout en deels onder de stad Tilburg.

- De buurtschap Molenstraat heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kan de straatnaam Loonse Molenstraat je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Molenstraat ligt rond de wegen Loonse Molenstraat, Steeg De Kok, Loonsehoek (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Loonse Molenstraat en de Kloosterstraat), Pelgrimsweg (met uitzondering van het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Schoorstraat), Baden Powellweg en Kloosterstraat (deze straat voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Loon op Zand). De buurtschap ligt Z van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, direct ZO het dorp Loon op Zand, NW van het dorp Udenhout, N van de stad Tilburg, W van het dorp Biezenmortel, ZO van het dorp Kaatsheuvel, ZZO van het dorp Waalwijk en ZW van het dorp Drunen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het Loonse deel van buurtschap Molenstraat 22 huizen met 84 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Molenstraat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen