Raams

Plaats
Buurtschap
Raalte Hellendoorn
Salland
Overijssel

raams_de_jongweg_hoek_raamsweg.jpg

Buurtschap Raams, De Jongweg hoek Raamsweg

Buurtschap Raams, De Jongweg hoek Raamsweg

raams_vanaf_de_eekwielensweg.jpg

Zicht op buurtschap Raams vanaf de Eekwielensweg

Zicht op buurtschap Raams vanaf de Eekwielensweg

Raams

Terug naar boven

Status

- Raams is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, in deels gemeente Raalte, en deels gemeente Hellendoorn.

- De buurtschap Raams valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Mariënheem (gemeente Raalte), deels onder het dorp Haarle (gemeente Hellendoorn).

- De buurtschap Raams heeft een plaatsnaambordje aan de Hellendoornse gemeentegrens. In de gemeente Raalte staat in het dorpsgebied van Mariënheem op het straatnaambordje van de Boetelerveldweg onder de straatnaam de naam van de buurtschap vermeld.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Raams ligt rond de Raamsweg en de Boetelerveldweg. De buurtschap ligt direct Z en direct ZO van het dorp Mariënheem, direct W en direct NW van het dorp Haarle, O en OZO van het dorp Raalte, NO van het dorp Heeten, N en NNW van het dorp Nieuw-Heeten, ZW van het dorp Luttenberg, WZW van het dorp Hellendoorn, W van het dorp Nijverdal en NW van de stad Rijssen en het dorp Holten.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Raams omvat ca. 140 huizen met ca. 350 inwoners.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Overzicht van waargenomen diersoorten in buurtschap Raams (tip: als je onder de tab 'Waarnemingen' weinig of geen resultaten ziet, leg de datum dan een stuk, bijvoorbeeld een jaar, terug).

Reactie toevoegen