Straat

Plaats
Buurtschap
Roermond
Midden-Limburg Roerstreek
Limburg

Straat

Terug naar boven

Status

- Straat is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streken Midden-Limburg en Roerstreek, gemeente Roermond. T/m 31-7-1959 gemeente Maasniel.

- De buurtschap Straat valt grotendeels onder het dorp Asenray en voor een klein deel onder de stad Roermond. In het deel van de buurtschap dat onder de stad Roermond valt zijn er geen postadressen, maar omdat het dorp Asenray in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel dit dorp als (het Asenrayse deel van) de buurtschap Straat voor de postadressen 'in' Roermond.

- De buurtschap Straat heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Straat ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt ZW van het dorp Asenray, ligt voor het overgrote deel direct O en voor een klein deel direct W van de A73 en ligt direct O van de stad Roermond, ZZW van het dorp Boukoul, Z van het dorp Swalmen, ZZO van het dorp Asselt, ZO van het dorp Leeuwen, NNO van het dorp Melick en NW van het dorp Herkenbosch.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Straat 11 huizen met 59 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd, of wederom ca. 10 huizen, enkele bedrijfsgebouwen, en heeft de buurtschap ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen