Beggelder

Plaats
Buurtschap
Aalten Oude IJsselstreek
Achterhoek
Gelderland

Beggelder

Terug naar boven

Status

- Beggelder is een buurtschap en tegenwoordig ook woonwijk in de provincie Gelderland, in de streek Achterhoek, in grotendeels gemeente Aalten (t/m 2004 gemeente Dinxperlo, in 2005 over naar gemeente Aalten) en deels gemeente Oude IJsselstreek (t/m 2004 gemeente Gendringen, in 2005 over naar gemeente Oude IJsselstreek).

- De buurtschap Beggelder valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Dinxperlo, deels onder het dorp Breedenbroek.

- De buurtschap Beggelder heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Beggelder ligt rond de wegen Beggelderdijk (het gedeelte van deze weg rond en N en NO van het kruispunt met de Hoonhorstweg) en het O deel van het Beggelderpad. De buurtschap ligt W van de Dinxperlose wijk Beggelder en het dorp Dinxperlo, Z van het dorp Breedenbroek, OZO van het dorp Gendringen, N van de plaats Isselburg in Duitsland en NO van de plaats Anholt in Duitsland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Beggelder 47 huizen met 404 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen