Limburg

Limburg

't Heeske is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Peel en Maas. T/m 2009 gemeente Maasbree. De buurtschap valt onder het dorp Maasbree. (© Google StreetView)
Peel en Maas
Buurtschap 't Rooth ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.
Eijsden-Margraten
Aalbeek, straatbeeld met hoeve
Beekdaelen
Buurtschap Aan de Popelaar, gelegen NW van de dorpskern van Koningsbosch, heeft van ca. 1925 tot ca. 1990 op de kaarten gestaan. (© www.kadaster.nl)
Echt-Susteren
Buurtschap Aan de School, buurtschapsgezicht. Links zie je de panden Prinsenbaan nrs. 38 t/m 52, rechts de huisnrs. 45-47. Huisnr. 38 is de voormalige lagere school waar de buurtschap naar is genoemd. (© Heemkundekring Echter Landj / www.echterlandj.nl)
Echt-Susteren
Zo kom je vanuit de Mühlenweg in het Duitse dorp Havert de buurtschap Aan Reijans binnen. Alleen jammer dat inwoners nergens aan kunnen zien dat ze daar wonen, en toeristen, leveranciers en hulpdiensten niet kunnen zien dat ze in deze buurtschap aankomen.
Echt-Susteren
Aasterberg is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Echt-Susteren. T/m 2000 gemeente Echt.
Echt-Susteren
Vanuit Geleen kom je hier weliswaar het dorpsgebied van Munstergeleen binnen, maar daarbinnen in de buurtschap Abshoven. Elders in het land lost men dat soms op door onder het dorpsbord een bordje met de buurtschapsnaam te monteren. Kleine moeite toch?
Sittard-Geleen Beekdaelen
Aijen is een dorp in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Bergen.
Bergen LB
Gemeente Amby anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Maastricht
America is een dorp in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Horst aan de Maas. T/m 2000 gemeente Horst. (© www.facebook.com/americadatstiet)
Horst aan de Maas
Gemeente Amstenrade anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Beekdaelen
Arcen en Velden Venlo
Waar een kleine buurtschap groot in kan zijn: buurtschap Arensgenhout heeft een eigen muziekvereniging, met ca. 65 op hoog niveau musicerende leden: de in 1934 opgerichte fanfare Sint Clemens.
Beekdaelen Valkenburg aan de Geul
Wat heeft dit nu weer te betekenen? Wel, het dorp Asenray heet in het Limburgs Azerao, en de lokale carnavalsvereniging heet V.V. De Nachtegale. Elders betekent V.V. meestal 'voetbalvereniging', maar in Limburg betekent dat 'vastelaovesverein'. Vandaar...
Roermond
De carnavalsvereniging van Asselt heet De Aartjes. Waar die naam vandaan komt, kun je lezen onder het kopje Evenementen.
Roermond
Baakhoven is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Echt-Susteren. T/m 2002 gemeente Susteren.
Echt-Susteren
Simpelveld Heerlen
Baarlo is een dorp in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Peel en Maas. T/m 2009 gemeente Maasbree.
Peel en Maas
Baneheide, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Simpelveld
Banholt, collage van dorpsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Eijsden-Margraten
Barrier, hoeve
Voerendaal
Beegden is een dorp in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Maasgouw. Het was een zelfstandige gemeente t/m 1990. In 1991 over naar gemeente Heel, in 2007 over naar gemeente Maasgouw.
Maasgouw
Gestileerde weergave van de nieuwe gemeente Beekdaelen, in 2019 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Onderbanken, Schinnen en Nuth. Hier zie je hoe de nieuwe gemeente is samengesteld uit grondgebied van de fusiepartners. (© gem. Beekdaelen)
Beekdaelen
Gulpen-Wittem
Peel en Maas
In het dorp Bemelen zijn door het hele jaar 2018 heen tal van evenementen en activiteiten in het kader van het 1.000+-jarig bestaan. Waarom dat zo is, kun je lezen onder het kopje Evenementen.
Eijsden-Margraten
Eijsden-Margraten
Berg, H.H. Monulphus en Gondulphuskerk
Valkenburg aan de Geul
Peel en Maas
Bergen LB
Bergenhuizen, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Eijsden-Margraten
Berghof, sombere hoeve in mergelsteen
Gulpen-Wittem
Beringe is een dorp in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Peel en Maas. T/m 2009 gemeente Helden.
Peel en Maas
Echt-Susteren
Beutenaken, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Gulpen-Wittem
Buurtschap Billinghuizen, de Groenendaalsmolen aan de Gulp
Gulpen-Wittem
Maasgouw
Gemeente Bingelrade anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Beekdaelen
Bocholtz, collage van dorpsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Simpelveld
Nederweert
Diverse uitzichten op het idyllische buurtschapje Bommerig
Gulpen-Wittem
Peel en Maas
Roerdalen
Gemeente Borgharen anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Maastricht
Gemeente Born anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Sittard-Geleen
Buurtvereniging St. Theresia Boekoel in het dorp Boukoul is opgericht in 1948 en heeft dus in 2018 het 70-jarig bestaan gevierd. Zij hanteren voor de plaatsnaam de spelling zoals je hem uitspreekt. Wel zo handig.
Roermond
Brunssum
Maasgouw
Beekdaelen
Beekdaelen
Eijsden-Margraten
Horst aan de Maas
Peel en Maas

Pagina's